HTML

Magyarország balekjai eggyesüljetek!!!

Népszavazósdi 1.

2007.09.06. 11:29 | higgins1 | Szólj hozzá!

Újabb közvéleménykutatási eredmény látott napvilágot a mai napon. Kezd körvonalazódni az, amit már többen többször megfogalmaztak a közelmúltban a legutóbbi népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatban, neveztesen, mi van akkor ha egy lapon teszik fel a Fidesz kérdéseit és a vele szöges ellentétben álló K.L. álltal beadott kezdeményezéseket.

Számomra nem meglepő az kutatás eredménye, mely szerint mind a Fidesz kérdései mind a vele ellentétes kérdések többséget szereznének. Ez sajnos várható volt az elmúlt évek politika "fejlődésének" ismeretében. Amióta a szavazásokat nem érvek, hanem ellenség képek döntik el, nem szabad meglepődni, hogy az átlagembernek fogalma sincs miről dönt, hova, kire, miért teszi az X-et, csupán a megfelelő vezér utasítására megy és a megadott helyre x-el. Ez persze jól működhet, amíg egyszerű rövidítésekre kell helyes választ adni ( mint MSZP vagy Fidesz, MDF vagy Szdsz), de amint tartalmi kérdésekről van szó (ahol nem szerepelhet a párt logója, vagy a rajongott vezérek neve), egyből gondban vagy az egyszerű "paraszt". Ebből is látszik, hogy a mi demokráciatudatunk még mindíg inkább gyökerezik az elmúlt 50 év diktatúrájában, mint a józan, megfontolt jövőtudatos államáért felelős állampolgár nyugati mintájában. Nyilván fontos a megfelelő politikai hatás és vezér szellem, amit a pártok adnak (nyugaton is), de pont a mostani helyzet vetít előre egy igen nyugtalanító jövőképet, melyben a megfelelő retorikával és ember álltal közvetített "baromság" kerül döntési pozícióba a szavazók birkasága és agyi hiányosságai miatt. Felhívnám a figyelmét minden elvakult vezérre szavazónak (és ez vonatkozik minden oldalra), hogy a modern dikatatúrák szinte kivétel nélkül így jöttek létre.

Nehéz kérdés ez a demokrácia... Max Weber mondta, hogy a demokrácia nem más, mint a többség álltal a kisebbség kezébe adott diktatórikus hatalom. Az elmúlt évek tapasztalatai ezt tökéletesen megerősítik, 4 évente választunk, aztán húzzuk a szánkat, de ettől még a hatalom emberei nem változnak (max 4 évente).

Rá kellett jönnie az embereknek, hogy a demokráciával és a piacgazdaság bejövetelével nem jött el a várva várt kánaán, sőt. Sokan nagyon csalódtak, sőt rosszabbul élnek mint 17 éve, és sokan nem képesek elfogadni, azt, hogy a demokrácia és a piacgazdaságban a siker fokmérője a munka és a teljesítmény. Ma már szinte semmit nem adnak ingyen (ami még volt azt most törlik el), és ezt 50 év "állami gondoskodás" után nehéz megszokni, elfogadni. Ösztönös nosztalgia fogja el az embereket, no nem a régi politika rendszer iránt, csupán a régi szerzett jogok iránt, melyek szépen eltűntek a demokrácia évei alatt.

És most itt van egy szavazás, ahol a régi szerzett jogok visszaállítása a tét. Visszatérhetünk a régi szép rendszerbe, ahol "állambácsi" szépen gondoskodik mindenkiről, akár tesz érte vmi, akár nem. És itt van a csavar a történetben, mert mindezt magyarország egyik utolsó antikommunista pártja kezdeményezi, akik az előző rendszerben csak sátánt, pusztítást és elnyomást láttak. Vicces, hogyan lett a liberális, majd később konzervativ jobboldali pártból, egy demagóg szocialista párt, teletűzdelve az előző rendszer vezetőivel és antiszocialista, antikommunista retorikával.

De vissza a szavazáshoz és a közvéleménykutatáshoz. Az eredmény azt mutatja, hogy tökéletesen alkalmatlanok vagyunk a saját sorsunkat befolyásoló döntések meghozatalára. Egy szelet parizerért eladnánk az anyánkat, egy ember szavára tönkretennénk egy országot, birkák vagyunk, akiket 2 pásztor próbál a saját irányába terelgetni és még büszkék is vagyunk rá ( lásd a "Viktor, Viktor..." és a " Feri, Feri..." kiálltásokat és táblákat egy nagygyűléseken). 

Régóta mondogatom viccesen, hogy vissza kellene vezetni a cenzusos választójogot, az szavazhasson, aki megfelel bizonyos kritériumoknak. Sajnos eljött a idő, hogy ezt komolyan kell gondolnom és sajnos ezt is el kell ismerni, hogy ez a kritérium egy egyszerű IQ és műveltségi teszt kellene, hogy legyen. Ezen is elbukna a magyarok többsége...

A bejegyzés trackback címe:

https://kelleznekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr11158700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása